15 ویژگی یك مدیر موفق
یک مدیر اغلب باید ویژگیهایی را کسب کند تا به موفقیت دست یابد. این مدیر موفق باید دارای توانایی های رهبری بالا باشد. او باید بتواند تیم خود را به طور مؤثر هدایت کند و برای دستیابی به اهداف مشترک مشوق شود. علاوه بر این، یک مدیر موفق باید دارای مهارت های مدیریتی قوی نیز باشد. آنچه در ادامه قصد داریم به آن بپردازیم، توضیح 15 ویژگی کلیدی یک مدیر موفق است.
۱. قادر به درک اهمیت رویدادها بدون تحت تأثیر قرار گرفتن از آراء و عقاید اطرافیان خود یا گرفتار شدن در پیشداوریهای شخصی میباشد.
۲. توانایی تصمیمگیری و عمل بدون اینکه به دلیل مخاطرات جانبی از مسیر و هدف اصلی منحرف شود.
۳. مسئولیتپذیری یا آمادگی برای روبرویی و مبارزه با مشکلات، که برای آن نیاز به تصمیمگیری و قاطعیت دارد، زیرا فردی که مسئولیت میپذیرد باید توانایی تصمیمگیری را داشته باشد تا بتواند تصمیمی بگیرد که برای منافع سازمان مناسب باشد و همچنین در مقابل پیامدهای تصمیمهای خود مسئولیت بپذیرد.
۴. قدرت سازماندهی، که با استفاده از ابزار کارآمد در موقعیت مناسب، مشکلات سازمانی به خودی خود حل خواهند شد.
۵. انسانشناسی یا توان شناخت افرادی که با او کار میکنند. در این توانایی، رفتار مدیر در برابر کارکنان خود شکل میگیرد.
۶. انگیزه با اشتیاق و تمایل به انجام کار یا کارهایی که به او سپرده شده است. مدیری که انگیزه لازم را در کارکنان خود ایجاد کند.
۷. قدرت کارکردن به مدتهای طولانی بدون احساس خستگی. بیشتر کارکنان به رفتار مدیر خود الگوبرداری میکنند و رفتار خود را تغییر میدهند.
۸. اعتماد به نفس، به معنای پذیرش اینکه صاحب قدرت است و میتواند با تکیه بر آن مشکلات خود و سازمانش را حل کند. به عبارت دیگر، خود را به درستی میشناسد و به تواناییهای خود آگاهی دارد و میتواند در برخورد با شرایط متعدد به درستی تصمیم بگیرد و در برابر این تصمیم هراسی نداشته باشد.
۹. بلوغ عاطفی یا توان کنترل عواطف و احساسات خود در هر زمانی که ضرورت داشته باشد. مدیری که بلوغ عاطفی دارد، پس از تجزیه و تحلیل شرایط، احساسات خود را آشکار میکند.
۱۰. داشتن توانایی برخورداری از دیدگاه همکاران، به ویژه زیردستان، یکی از صفات مورد توجه مدیر است. او باید با افراد صاحب نظر درباره مسایل مشورت کند و با توجه به دیدگاه های معقول آنان تصمیم بگیرد.
۱۱. توان تصمیم گیری و قاطعیت محاسبه شده در کار. قاطعیت به این معنی است که هرگاه مدیر متوجه شود انجام یک کار به نفع سازمان است، هیچ تردیدی به خود راه ندهد تا آن را انجام دهد.
۱۲. قضاوت عادلانه درباره زیردستان. مدیر باید در نظر داشته باشد که درباره هر یک از کارکنان با شرایط موجود قضاوت منصفانه ای داشته باشد.
۱۳. پیشگامی یا برخورداری از قدرت مدیریت. این شخصیت باید در انجام امور پیش قدم باشد و با طرح و ارائه ارزش های جدید، رهبری زیردستان را بر عهده بگیرد.
۱۴. توانایی هماهنگ سازی و ایجاد موازنه و همسویی بین فعالیت های اعضای مختلف سازمان. برای این منظور، مدیر باید اطمینان حاصل کند که زیردستان وفادار به سازمان و کار خود هستند تا بتواند آنها را هماهنگ کند.
۱۵. برخورداری از ویژگی خلاقیت و کارآفرینی. در هر کار و فعالیتی، نوآوری ضروری است.
و در نهایت، چون مدیران وقت و انرژی خود را صرف انجام کارهایی میکنند که کارکنان نیز میتوانند انجام دهند، استفاده از تفویض اختیار به عنوان راه حل مناسب به نظر میرسد.
منبع: شماره 120 ماهنامه تدبیر
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
امتیاز را مشخص کنید
میانگین امتیاز / 5. تعداد امتیاز
امتیازی ثبت نشده است. اولین نفر باشید که امتیاز میدهید!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.